Chiafrø vægttab

Chiafrø er en godkendt fødevare, som du kan indtage med velbehag. Dog skal du huske at tjekke mulige bivirkninger, hvis det er første gang.

Chiafrø og vægttab

En af de helt store grunde til at chiafrø er gået hen er blevet så populær, er ikke kun fordi de indeholder en masse sunde og helbredsmæssige gevinster. Det er nemlig fordi sundhedseksperter har fundet ud af, at chiafrøen er et fremragende produkt, hvis man ønsker at tabe sig. Læs mere herunder hvordan chiafrø vægttab hænger sammen.

Hvor meget chiafrø må man spise om dagen?

Man bør ikke indtage mere end 15gram om dagen.

_________________________________________________________

Hvorfor kun 15 gram chiafrø om dagen?

Årsagen til at den maximale daglige indtag er 15 gram, er stadig uvist. Dog er det blevet påkrævet fra producenterne, at skrive det på emballagerne, da det kan gå hen og give uvisse gener og bivirkninger. 

chiafrø vægttab

For at tabe dig skal du altid have fokus på dit indtag af kalorier​

Med det i mente, betyder det ikke at du skal sulte dig selv for alt der indeholder kalorier. Ønsker du at tabe dig, skal du undlade at spise mad og snacks, der har et højt indhold af kalorier, på den måde gør du dig selv en tjeneste ved ikke at spise unødigt. Gør det til en vane at tjekke varedeklarationer inden du lægger det i kurven.

Grunde til at chiafrø hjælper på din vægt

Rig på proteiner

Proteiner er noget alle fitness interesseret og kosteksperter er fokuseret på. Især hvis man ønsker et vægttab er proteiner noget man skal have i fokus, når man lægger sin kostplant. Årsagen er nemlig, at der bruges rigtig mange kalorier for at forbrænde proteiner. 

Proteiner giver en bedre mæthedsfornemmelse og holder én mæt i længere tid. det forhindrer dig i at spise usunde snacks og at overspise, som tit er synderen, når man ønsker at tabe sig. Chiafrø har et højt indhold af proteiner og derfor er det genialt at have med i sin kostplan. Husk dog ikke at spise mere end det anbefalede daglige dosis, som er 15g om dagen.

Derfor hjælper chiafrø på vægttab

  • Har højt indhold af proteiner og fibre
  • Ingen kalorier
  • Øger din mæthedfornemmelse
  • Holder dig mæt i længere tid
  • Har en masse andrehelbredsmæssige effekter

Nemt at tilføje i dit måltid

Chiafrø er nemme at tilføje i måltiden, omend det er til morgenmaden, frokosten eller aftensmaden. Dog skal du huske på at, køber du frøene som almindelige frøer, så skal du huske at opløse frøene i væske i 5 minutter forinden indtagelse. Vil du undgå den gel-ligende konsistens, som frøene få når de opløses i vand, kan du købe chiafrø i pulverform. Se det bedste udvalg nedenfor. 

Chiafrø kan ikke stå alene

Umiddelbart når man tænker på chiafrø vægttab, så tænker man, at det ikke kan lade sig gøre, at de små ovale frø, kan have nogen gavnlig effekt. Men det har de faktisk. Ved daglig indtagelse kan du hurtigere få en effekt af dit forløb. Men frøene kan ikke stå alene som grunden til et vægttab. Det hele spiller en rolle, og du skal have fokus på dit kalorieindtag. Chiafrøene vil dog kun give dig en god effekt, samtidig med at du og din krop vil forbedre sig. 

Sådan taber du dig

Når du gerne vil tabe dig, skal du spise færre kalorier end du indtager. Ganske simplelt, tænker mand. Men man skal huske på at lige meget hvad man indtager, så indtager man faktisk kalorier, enten i en stor eller lille mængde. Tjek derfor varens deklaration inden du spiser det. Du kan jo prøve at kigge i slikskabet, og tjek indholdet af kalorier i fx. chokoladen. Når man begynder at få en forståelse for hvad de forskellige varer indeholder af kalorier, så vil man også hurtigt kunne finde opskrifter så man undgå de værste kalorier. Herunder får du 5 tips til et vægttab med gevinst. 

 

1. Spis flere gange om dagen

For at tabe dig, skal du spise 5-6 gange om dagen. Dette er for at holde din forbrænding igang. Det er vigtigt at forbrændingen altid er igang. Især morgenmaden er det vigtigt måltid på dagen, hvis man vil tabe sig, fordi efter man har sovet, hvor ens forbrænding er lav, så sætter man først gang i forbrændingen når man får en sund morgenmad. Gerne en morgenmad som er rig på fibre og proteiner, for at sætte ekstra gang i forbrændingen.

Læg et skema over dine hovedmåltider og dine mellemmåltider. Fx kan det være 3 hovedmåltider, morgenmad, frokost og aftensmad, og så 2 eller 3 mellemmåltider. det kunne se sådan ud: 

Morgenmad
mellemmåltid
Frokost
Mellemmåltid
Aftensmad
Evt. mellemmåltid

Mellemmåltidet efter aftensmaden, kan man undlade. Men har du tendens til at få sukkertrang om aftenen, så kan det være en god ide at erstatte sukkeret med noget sundt. 
På den måde undgå du også de usunde mellemmåltider, hvor man får lyst til sukker og andre søde sager. Ved at fastlægge måltiderne, sørger du også for at forbrændingen af kalorier altid er eksisterende. Kombiner chiafrø vægttab i dine måltider, men husk det daglige indtag bør ikke overskride 15 gram. 

2. Styr dit indtag af kalorier

Det hele handler om at holde styr på hvor mange kalorier man indtager på en dag, og grænsen for hvor mange man må indtage, hvis man vil tabe sig, er forskellige fra kvinde til mand. 
Som kvinde bør du ikke indtage mere end 1500-2000 kcal på en dag
Som mand bør du ikke indtage mere end 2500-3000 kcal på en dag

Men for at finde du af hvordan du kan beregne din præcise kaloriebehov, findes der nogle matematiske udregninger, som du fx kan læse mere om lige HER.

Det vigtige er så, at du ikke indtager mere end de kalorier, du må indtage. Sænk det med yderligere 600kcal dagligt, og gør det til dit mål, på den måde vil du, hvis du altså spise sundt og varieret, samt holder dig til de 5-6 måltider dagligt, med garanti tabe dig. 

3. Del kalorierne ud på dagen

For at bevare et stabilt energiniveau på dagen, er det en god ide at fordele dit kalorie-behov ud på dagens måltider. Det kunne for eksempel se således ud: 

Morgenmad - svarende til 350-400 kcal
20%
Mellemmåltid - svarende til 100 kcal
5%
Frokost - svarende til 400-450 kcal
25%
Mellemmåltid - svarende til 200-250 kcal
15%
Aftensmad - svarende til 500-550 kcal
30%
Valgfrit: mellemmåltid - svarende til 100 kcal
5%

4. Kombiner dine måltider

Når du ønsker et chiafrø vægttab, så skal du udvælge nøje hvad du lægger på tallerkenen. Du skal nemlig sammensætte dit måltid, så du får det din krop har brug for. Dette er et måltid sammensat af fødevarer med proteiner,  frugt/grøntsager, fibre og sundt fedt. 

Et morgenmåltid kunne se sådan ud:

PROTEINER: 2 dl. skyr
FEDT: 20-25 gram mandler

FRUGT/GRØNTSAGER: 1 kop bær/frugt
KULHYDRATER: 2 spsk müsli

Et mellemmåltid kunne se sådan ud:

PROTEINER: 1 skrive mager ost
KULHYDRATER: 1 skive knækbrød

Et frokostmåltid kunne se sådan ud:

PROTEINER: 3 store æg
FEDT: 1 laksesteak
FRUGT/GRØNTSAGER: 1/2 tallerken kogte grøntsager
KULHYDRATER: 3-4 kartofler

Et mellemmåltid kunne se sådan ud:

PROTEINER: 1 stort kyllingebryst
FEDT: 1/2 avocado

FRUGT/GRØNTSAGER: 1 stort æble

Et aftenmåltid kunne se sådan ud:

PROTEINER: 1 styk magert kød
FEDT:3/4 dl fetaost
FRUGT/GRØNTSAGER: 1 tallerken blandet salat
KULHYDRATER: 1/3 tallerken fuldkornspasta

Sund kost – Det er let

Denne bog giver dig en grundig forståelse for hvad sund kost betyder. Den vil give dig inspiration og ny tankegang, så forløbet bliver nemmere for dig.

Bogen kan forhandles lige her til kun 178,95 kr

Vej din mad og tab dig

Denne bog giver inspiration til et sundt og effektivt vægttab ved hjælp af matematiske formler. Desuden indeholder bogen 50 lækre og sunde opskrifter, samt et træningsprogram.

Bogen kan forhandles lige her til 209,95 kr

 Danskernes bedste vægttab

I denne bog får du hemmeligheden bag et effektivt og varigt vægttab. Den tager udgangspunkt i en nem og ligetil fremgangs-måde, som er nem at bruge i en travlt hverdag. Bogen indeholder kostplan, opskrifter, træningsprogram mm.

Bogen kan forhandles lige her til 209,95 kr

 Kuren

En super god bog skrevet af Henrik Duer, som tager dig igennem vægttabets 7 faser, som gør at du kan tabe dig 20kg på 10 uger. 
Dertil får du råd til at indføre sundhed i din hverdag på en nem og motiverende måde. 
Denne bog er til dig der også ønsker at indføre mere træning i dit liv, da den giver dig et indblik i hvor vigtig det er at bevæge sig i al almindelig. 

Bogen kan forhandles lige her til 134,95 kr

5. Spis ikke mere end du må

Tekst

6. Motioner dagligt

Tekst